Sebastian Lăzăroiu a fost înlăturat de la conducerea Ministerului Muncii. "În temeiul articolului 85 alineatul 2 din Constituţia României, premierul Emil Boc a înaintat preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a domnului Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. De asemenea, primul-ministru a înaintat preşedintelui României propunerea de numire a doamnei Sulfina Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale", a anunţat, vineri, Guvernul.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a fost desemnat noul ministru al Muncii în luna iunie, după demisia fostului ministru Ioan Botiş. Şi atunci numele Sulfinei Barbu a fost vehiculat pentru acest post, însă, surprinzător pentru acel moment, fostul consilier prezidenţial a fost nominalizarea premierului.

Presa centrală speculează că schimbarea lui Lăzăroiu se datorează cel mai probabil probabil presiunilor liderilor PDL, iritaţi de ieşirile publice din ultima vreme ale ministrului şi de declaraţiile sale considerate "iresponsabile" la adresa PDL. Cea mai recentă, în care a spus că nu şi-ar oficializa intrarea în politică într-un PDL aşa cum arată el azi, se pare că l-a costat capul.

"Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aş face-o, dar aş face-o dacă ar fi vorba nu de PDL, aşa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (...) Sunt interesat să mă implic în asemenea mişcare, în asemenea platformă (Mişcarea Populară - n.r.)", afirma Lăzăroiu, într-un interviu care a pus practic partidul pe jar.

Anterior deciziei premierului, prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde,declara pentru Realitatea, că îi va solicita lui Emil Boc să-l schimbe pe Lăzăroiu. "O să-i cer premierului să-l demită pe Sebastian Lăzăroiu pentru că nu e normal să iasă cu asemenea declaraţii referitoare la partid. Lăzăroiu nu a făcut nimic relevant până acum ca să ocupe postul de ministru al Muncii şi ar trebui să ştie că se află acolo doar prin voinţa PDL", a declarat Sorin Frunzăverde.