Dongeradeel şi Dantumadiel sunt două oraşe din provincia olandeză Frisian, care au găsit o nouă modalitate de a face economii la plata ajutoarelor sociale: încurajeză femeile care nu au o slujbă să-şi găsească un bărbat bogat.

Astfel, serviciile locale de asistenţă socială le plătesc femeilor tratamente de înfrumuseţare, pentru a-şi găsi mai uşor un partener bogat care să le întreţină. Dacă 70 de femei fără slujbă îşi găsesc un soţ bogat, consiliul local ar economisi 400.000 de euro, reprezentând ajutoarele de şomaj.

Autorităţile investesc 1.400 de euro pentru ca fiecare femeie să-şi aranjeze părul şi să-şi îmbunătăţească aspectul general. De asemenea, ele primesc bani de haine şi, nu în ultimul rând, ponturi privind comportamentul la o întâlnire.

După ce se încheie procesul de transformare, femeile sunt înregistrate la un birou local al stării civile, "Mens en Relatie" din Oentsjerk. Până acum, mai puţin de zece femei s-au înscris în program, care este descris de localnici ca unul care nu respectă etica. Totuşi, participarea la program este complet voluntară.