După ce joi echipa naţională de handbal masculin a României a fost învinsă cu 34-22 de Croaţia, duminică a venit rândul Spaniei să ne dea o nouă lecţie de handbal.

Campioană mondială de patru ori, naţionala noastră a fost umilită a doua oară pe parcursul unei săptămâni. Spania, una dintre ţările cu cel mai puternic campionat de handbal din lume, a avut nevoie de doar 5 minute pentru a se distanţa pe tabela de marcaj la 5-1.

Revenirea handbaliştilor români în joc a fost pasageră, de numai două ori elevii lui Vasile Stângă reşind să se apropie la un gol diferenţă, 4-5 (minutul 10) şi 6-7 (minutul 12). Apoi, Spania a marcat de şase ori consecutiv, 6-12, pentru ca până la finalul primei reprize diferenţa de scor să crească la un incredibil 12 goluri, scor 7-19.

În partea a doua în desfăşurarea meciului, lucrurile nu s-au schimbat. Spaniolii au marcat fără să se întrebuinţeze prea mult, în timp ce românii au punctat sporadic.

O singură dată au reuşit handbaliştii noştri să lege mai multe goluri marcate, trei la număr, prin interul drept Alexandru Stamate, în rest doar reuşite care s-au intercalat printre golurile trecute în contul spaniolilor.

Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în minutul 55, cu 16 reuşite în dreptul României şi 32 pentru Spania, pentru ca la final tabela de marcaj să arate un umilitor 20-35.

Doar publicul orădean a trecut duminică examenul. Dacă tribunele Arenei "Antonio Alexe" au fost aproape goale cu un sfert de oră înainte de începerea partidei, la ora primului fluier al arbitrilor, aproape toate locurile au fost ocupate, dovadă a ataşamentului pe care orădenii îl au faţă de echipa naţională de handbal. Insuficient însă pentru ca România să şi reuşească un rezultat favorabil.

Preliminariile CE din 2012 au programat doar aceste doua etape în 2010, celelalte partide urmând a se disputa anul viitor, în 9-10 si 12-13 martie, respectiv 8-9 si 11-12 iunie.

Pentru echipa României au marcat: A. Stamate 6, Ghionea 4, Florea 2, Toma 2, Sabou 1, Novanc 1, Savenco 1, Csepreghi 1, Fenici 1, Şimicu 1.