În cadrul săptămânii "Şcoala Altfel", un grup de liceeni de la Liceul Teoretic Lucian Blaga, însoţiţi de profesoara Ioana Monenciu, au vizitat, vineri, redacţia BIHOREANUL, pentru a afla în ce constă munca de jurnalist şi cum se scrie un ziar.

Elevi în clasa a IX-a C, la specializarea Ştiinţe Socio-Umane, liceenii au mărturisit că nu au în plan să devină jurnalişti, dar sunt curioşi să afle ce presupune această meserie. De altfel, la vizită au participat doar cei cu adevărat curioşi de această tematică. 

Licenii au mai recunoscut că nu citesc ziare tipărite, asemenea multor altor adolescenţi, ci se informează de pe site-uri de ştiri ori numai de pe Facebook. De la jurnaliştii redacţiei au aflat însă cum ajung ştirile pe Facebook, adică ce înseamnă documentarea unui material jurnalistic, verificarea informaţiilor primite şi, apoi, redactarea şi editarea textelor.

"Şcoala Altfel" este un program naţional al Ministerului Educaţiei, care presupune că, timp de cinci zile, elevii participă la activităţi extra-curriculare, menite să le dezvolte competenţele de învăţare şi abilităţile socio-emoţionale, dar şi să îi ajute să afle informaţii despre lucrurile care îi interesează.