Copiii de la un centru de plasament din Oradea au avut parte de o lecţie inedită. La invitaţia Asociaţiei Amia Suflet de Copil, care îngrijeşte copiii din orfelinate şi din spitale, bucătarul Mihai Cristian Csillag, despre care BIHOREANUL a scris că se oferă să gătească gratuit acasă la orice orădean, a petrecut 7 ore printre 12 copii instituţionalizaţi.

Împreună cu cei mici, chef Mihai a gătit cotlet de porc aromatizat cu ierburi şi umplut cu trei feluri de ardei colorat şi un piure de linte. Chef-ul a fost ajutat de toţi copiii, dar mai ales de unul dintre ei, elev la profil de alimentaţie publică şi care vrea să fie bucătar. "A fost foarte atent la tot ce am făcut, iar de atunci mă sună zilnic să îmi ceară sfaturi: "Chef, să fac sos de mandarine sau de altceva?"", a povestit Mihai pentru BIHOREANUL. În plus, chef Mihai a stat de vorbă cu fiecare copil în parte, încurajându-i să aibă o ambiţie şi să lupte pentru ea.

Reprezentanţii Fundaţiei AMIA l-au căutat pe Mihai după ce au văzut articolul din BIHOREANUL despre tânărul chef şi intenţia sa de a găti gratuit pentru oricine. "Am apreciat iniţiativa acestui tânăr, aşa că l-am contactat pe o reţea de socializare. În mai puţin de 10 minute am primit din partea lui confirmarea participării. A fost o experienţă memorabilă pentru noi toţi, dar mai ales pentru copii. Îi mulţumim pentru răbdarea şi dăruirea de care a dat dovadă şi ne dorim să continuăm acest proiect şi pe viitor", a declarat Alina Crainic, fondator AMIA.

În prezent, Asociaţia "Amia Suflet de copil" are 35 de voluntari care se implică şi ajută copiii abandonaţi sau aflaţi într-o situaţie precară din trei spitale şi două centre de plasament din judeţul Bihor. Zilnic, cei mici sunt vizitaţi de către voluntarii AMIA, cu misiunea de a aduce un zâmbet pe chipul fiecărui copilaş.

Citeşte pe această temă şi articolul "Masterchef la domiciliu: Un tânăr bucătar din Oradea dă lecţii de gastronomie, gratis, acasă la oricine îl cheamă"