Contagiozitatea mare a virusului Sars-Cov-2 perturbă şi şcolile din Oradea. La Liceul Teologic Penticostal Betel, săptămâna a început cu 20 de cadre didactice infectate cu Covid-19, inclusiv directorul unităţii de învăţământ. În total, şcoala are 106 angajaţi, dintre care 75 cadre didactice.

"Astăzi mai avem 15 cadre didactice în izolare, inclusiv eu sunt în această situaţie. Dar marţi (n.r. - 25 ianuarie) o mare parte dintre noi ne vom întoarce la ore", a declarat directorul Onesim Cozma, joi, pentru BIHOREANUL.

În ciuda numărului mare de profesori infectaţi, liceul nu şi-a schimbat scenariul de funcţionare: cursurile nu au fost suspendate şi elevii s-au dus în continuare în clase. Având forme uşoare, dascălii au ales să predea online, din izolare.

"Copiii nu au suferit şi asta ne bucură cel mai mult. Colegii mei au ales, voluntar, să predea online, de-acasă, pentru că le-a permis starea de sănătate. Aşa că i-am rugat pe profesorii care predau la post-liceal, deci după-masa, să supravegheze elevii în clase, în timpul acestor ore ţinute de la distanţă", a explicat Cozma.

Directorul spune că printre profesorii îmbolnăviţi acum sunt atât persoane vaccinate, cât şi nevaccinate. "Virusul nu ţine cont, se pare. Şi printre elevii vaccinaţi avem cazuri. Bucuria cea mai mare, şi mulţumim Celui de Sus, este că toate sunt forme uşoare", a mai spus Onesim Cozma.