La inițiativa Consiliului Județean al Elevilor Bihor, 170 de membri din consiliile școlare ale județului au participat la Sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți (SJFER), unul dintre cele mai importante evenimente organizate de structura de reprezentare a elevilor.

Potrivit unui comunicat transmis luni de CJE Bihor, timp de două zile, între 26 și 27 ianuarie, liderii elevilor din județ au fost instruiți de diverși specialiști, astfel încât să deprindă aptitudini care să-i ajute să-și reprezinte colegii cât mai bine.

Traineri au fost George Silaghi și Ioana Paul Lele, de la BCR, care au ținut un atelier de educație financiară, Mihai Zmole (vicepreședinte al clubului Oradea Toastmasters) pentru atelierul de public speaking și leadership, Claudia Abrudan (director executiv al Fundației Comunitare Oradea) pentru fundraising, Ariana Dociu (asistent universitar al Facultății de Drept din Oradea) pentru atelierul de educație juridică și Olimpiu Man și Oana Duma (Asociația Studenților Mediciniști din Oradea) pentru atelierul de educație sexuală.

De asemenea, membrii Biroului executiv al CJE i-au instruit pe colegii lor despre rolul pe care îl au și felul în care trebuie să-și exercite atribuțiile de reprezentanți ai elevilor.

„Este important să punem accentul și asupra formării elevilor din substructuri, adică din consiliile școlare ale elevilor, aceștia având datoria de a duce vocea colegilor lor mai departe și de a dezvolta comunitatea lor școlară. Tocmai de aceea, prin SJFER ne propunem anual să le asigurăm condițiile și resursele necesare pentru a reprezenta informat și corect alături de noi cei peste 95.000 de elevi bihoreni. În spatele evenimentului au fost zeci de ore de muncă, iar pe această cale dorim să le mulțumim tuturor pentru mobilizare și implicare participanților, voluntarilor noștri și sponsorilor prin care am asigurat mâncarea, băutura, respectiv materialele promoționale din cadrul evenimentului”, a declarat Ioana-Călina Butaru, președinta Consiliului Județean al Elevilor Bihor.

Sesiunea de formare a fost un bun prilej pentru reprezentanții elevilor bihoreni să se cunoască între ei și să facă schimb de bune practici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!