De curând Ministrul Educatiei, dna Ligia Deca, spunea că “tehnologia poate să devină un aliat” în procesul educațional. Noi credem că pentru generațiile actuale tehnologia devine o necesitate.

Atractivitatea unei lecții predate cu ajutorul tehnologiei, utilizând echipamente digitale dedicate, cu siguranță crește gradul de implicare a elevilor. Acesta este motivul pentru care la finalul săptămânii trecute, HELION și partenerul său Dahua Technology au organizat la Oradea, la Hotel Ramada, o sesiune de prezentare a soluțiilor educaționale DAHUA pentru reprezentanții școlilor din Oradea și din județ.

Am avut ocazia să prezentăm și să punem la dispoziția celor prezenți tabla interactivă cu toate funcționalitățile și softurile aferente, astfel încât să poată observa cum este de ajutor o astfel de soluție în derularea procesului educațional.

Utilizând tablele inteligente, procesul educațional devine mai ușor pentru cadrul didactic și mult mai atractiv pentru elev. Având în vedere calitatea suprafeței acestui display, utilizarea o perioadă îndelungată și în deplină siguranță este garantată. Pe scara de duritate Mohs, care permite evaluarea durității unor materiale și a riscului de a fi zgâriat, acest produs are nivel 8, în condițiile în care un diamant are nivel 10.

În ceea ce privește funcționalitățile, are capacitatea de a recunoaște orice structură desenată manual și de a o converti în formele geometrice dorite. Același lucru este valabil pentru scrisul de mână, îl identifică și transcrie în limba română.

Totul devine mai ușor, de exemplu, în privința prezentării lecției despre radicali, deoarece identifică chiar și formulele matematice. Multitudinea de funcții și aplicații face procesul de predare și învățare mult mai dinamic și ușor de urmărit.

Avantajul utilizării acesteia este și că poate înlocui 3 dispozitive: un PC, videoproiectorul și un monitor. Reduce costurile, economisește spațiu și devine un accesoriu indispensabil în sala de curs.

De subliniat este faptul că tablele sunt interactive. Mai precis, pot fi conectate cu aplicații mobile care permit partajarea conținutului pe telefonul smart al profesorului.

La eveniment, cadrele didactice au remarcat și faptul că tabla prezentată este foarte rapidă, de asemenea au considerat foarte util faptul că se poate face trecere în timp real între Windows și Android ca sistemele de operare.

Nu doar tablele interactive au fost de interes pentru cei prezenți, ci și soluțiile moderne de securizare a instituțiilor pe care le conduc.

Reprezentanții instituțiilor de învățământ care nu au reușit să ajungă la eveniment, dar sunt interesați de prezentarea tehnologiilor digitale pentru educatie Dahua oferite în județul Bihor prin partenerul HELION, sunt invitați să ne contacteze la numărul de telefon 0738 177 777 pentru programarea unor sesiuni individuale de prezentare.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!