Lectorul universitar dr. Marius Miheț, cadru didactic la Facultatea de Litere a Universității din Oradea, a primit premiul „Garabet Ibrăileanu” pentru critică literară.

Miheț, care este dascăl și al Universității „Comenius” din Bratislava, Slovacia, a fost unul dintre invitații speciali ai Festivalului Național „Garabet Ibrăileanu”, desfășurat recent la Roman, în organizarea Uniunii Armenilor din România.

„În jurul ceremoniilor de decernare a premiilor „Garabet Ibrăileanu” s-a desfășurat un festival cultural, în cadrul căruia s-a conferențiat, au avut loc mese rotunde despre opera marelui critic și istoric literar din perioada interbelică. De asemenea, comunitatea armeană din România a celebrat personalitatea criticului de origine armeană prin manifestări culturale, dezbateri și concursuri literare. Interviurile cu laureații vor fi difuzate pe TVR Cultural. Premiul „Garabet Ibrăileanu” pentru „Opera Omnia” a fost decernat academicianului Ion Pop”, a transmis Universitatea din Oradea, vineri, printr-un comunicat de presă.

În anii trecuți, lect. univ. dr. Marius Miheț a fost laureat, între altele, cu Premiul „M.G. Samarineanu”, din partea revistei „Familia”. De asemenea, universitarul orădean a fost decorat cu „Ordinul pentru Învățământ”, în grad de cavaler, de președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!