Persoanele care, prin faptele lor, rănesc pe alţii sau aduc vătămări propriei persoane au obligaţia să plătească pentru asistenţa medicală. Aşa zice Legea privind reforma în domeniul sănătăţii, dar regulile par să nu fie valabile pentru toţi. Un orădean dat în judecată de Spitalul Judeţean pentru neplata serviciilor medicale de 2.000 lei de care a beneficiat după ce, beat criţă, a căzut cu bicicleta pe stradă şi s-a rănit, a primit câştig de cauză la Tribunalul Bihor.

Motivul? Omul a pretins că accidentul lui s-a produs nu din pricina beţiei, ci a unei stări de ameţeală "care ar fi fost cauzată de afecţiunile sale cardiace" şi a lanţului de la bicicletă care i-ar fi picat tocmai în acel moment, dezechilibrându-l.

Degeaba au depus medicii rezultatul analizelor de sânge, care arăta că "ameţeala" fostului lor pacient era din pricina alcoolemiei de 2,65g/l alcool pur în sânge pe patul de spital; n-a contat, instanţa dispunând respingerea acţiunii. Bihorel aşteaptă cu interes şi verdictul Curţii de Apel. Poate va fi la fel de "ameţit", mai ştii?