Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament este considerată adoptată, după ce liberalii au anunţat în plen că îşi retrag semnăturile de pe moţiunea de cenzură.

După ce parlamentarii PNL şi-au retras semnăturile, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că moţiunea de cenzură nu mai există şi că, în consecinţă, Legea educaţiei este considerată adoptată.

Anastase a precizat că pe moţiune mai există 116 semnături, insuficiente pentru depunerea şi discutarea acesteia. Ea a arătat că, din momentul constatării faptului că nu mai există moţiune de cenzură, curge termenul de contestare la Curtea Constituţională. Roberta Anastase a mai spus că, fiind procedură de urgenţă, termenul este de două zile în acest caz.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că indiferent de "şiretlicul procedural" pe care îl vor încerca reprezentanţii puterii la Legea educaţiei, acesta nu le va folosi, pentru că, după ce legea va fi "traversată cu forţa" prin Parlament, va sesiza Curtea Constituţională.