Procuroarea Claudia Văsuţ, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, promovată anul trecut în magistratură din rândul avocaţilor, s-a supărat rău pe poliţiştii din zonă.

De fapt, nu pe toţi, ci pe cel care în dimineaţa zilei de 23 aprilie a.c. a prins-o depăşind la volanul maşinii pe linie continuă şi a sancţionat-o, destul de blând ar zice Bihorel, cu un simplu avertisment şi suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile.

În loc să zică bogdaproste, procuroarea l-a reclamat pe poliţist şefilor şi a contestat sancţiunea în instanţă. Motivul? Omul legii ar fi fost în civil şi nu în uniformă când i-a "săltat" permisul, adicătelea n-ar fi fost echipat corespunzător, şi a deranjat-o cu solicitarea de a merge împreună la sediul Poliţiei, căci nu avea la el cotorul cu procese verbale.

De fapt, poliţistul făcuse constatarea din propria maşină, aflat în drum spre locul de muncă, nu în timpul serviciului, dar avea tot dreptul să se autosesizeze.

Bihorel nu ştie care va fi deznodământul poveştii, dar nu poate decât să-l felicite pe agent pentru prezenţa de spirit şi fermitatea de care a dat dovadă. În fond, a aplicat legea şi nu a fost impresionat de funcţia împricinatei...