Legendarul fotbalist argentinian Diego Maradona a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani, conform ziarului argentinian Clarin.com, publicaţie care arată că acesta ar fi suferit un stop cardio-respirator

Vestea a fost transmisă şi de publicaţii internaţionale şi confirmată, totodată, de Matias Morla, agentul şi prietenul său.

Maradona fusese spitalizat în 3 noiembrie într-o clinică din La Plata, dar ulterior medicii au transmis că se află în afara oricărui pericol, scrie G4Media.ro. Fostul fotbalist suferea de deshidratare, anemie şi depresie, spunând că "este foarte supărat pentru că nu se mai poate deplasa aşa cum şi-ar dori", după operaţia de la genunchi, şi se considera un "bătrânel", conform medicului său personal, Leopoldo Luque.

În luna octombrie a acestui an, Diego Maradona a împlinit 60 de ani, dar nu a putut sărbători aşa cum şi-ar fi dorit, după ce a fost contact cu un caz pozitiv COVID-19. Testul său COVID-19 a fost negativ, dar totuşi, potrivit Clarin.com, fostul jucător a părut foarte slăbit în ultima vreme.

Considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, Diego Armando Maradona a ajutat naţionala Argentinei să câştige Campionatul Mondial din 1986. De-a lungul carierei, a activat pentru cluburi ca Boca Juniors, Napoli şi Barcelona, fiind adorat de fani pentru talentul său.