INFORMARE

Această informare este efectuată de: SC LEM RESOURCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera 1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea activităţii de cercetare și explorare geologica în perimetrul Valea Leucii.

Perimetrul de explorare geologică Valea Leucii, din punct de vedere administrativ, se întinde pe suprafața a trei judeţe: Bihor (UAT Criștioru de Jos), Alba (UAT Avram Iancu) și Arad (UAT Vârfurile).

Lucrarile de cercetare localizate în judeţul Bihor aparţin versantului vestic al masivului Bihor (Vf. Cucurbăta Mare), cu bazinele hidrografice ale văilor Dedeş şi Dibarz, afluenţi de dreapta al Văii Leucii, cât şi versantul estic al masivului cu zona de izvoare al râului Arieşul Mic.

Lucrările de cercetare localizate în judeţul Alba sunt amplasate pe versantul estic al crestei muntoase a Bihorului marcată pe direcţia nord-sud de vârfurile Bisericuţa, Muncelu şi Piatra Aradului, în bazinul de recepţie al Văii Arieşului Mic.

Lucrările de cercetare localizate judeţul Arad sunt situate la sud de Valea Leucii cu continuare prin Valea Vacii şi cu racordare la linia crestei principale la sud de Vf. Piatra Aradului.

În interiorul conturului, perimetrului de prospecţiune nu se regăseşte nici o localitate.

Zonele locuite sunt amplasate la distanţă considerabilă de perimetrului de explorare fiind reprezentate prin localitățile Criştioru de Jos (jud. Bihor), Lazuri (jud. Arad), Avram Iancu şi cătunele aparţinătoare acesteia (jud. Alba).

Suprafaţa pe care urmeazǎ a se executa lucrǎrile de explorare aparţin parţial de ROMSILVA, restul fiind păduri comunale (UAT Halmagiu). Terenurile din cadrul perimetrului sunt împădurite și sunt gestionate de Direcţiile Silvice judeţene (Alba și Arad) cu Ocoalele Silvice Gurahont, judeţul Arad, și Ocolul Silvic Valea Arieșului, judeţul Alba.

Această investiţie vizează executarea a 52 de foraje de cercetare și explorare geologică conform “Programului de explorare geologică a minereurilor de elemente rare și disperse + minereu polimetalic, în perimetrul Valea Leucii, jud. Alba, Arad, Bihor“.

Execuția lucrărilor de cercetare geologică se va realiza în conformitate cu prevederile Licenței nr. 24 483/2022 de concesionare a activității de explorare - perimetrul Valea Leucii, licență semnată de către ANRM și LEM RESOURCES.

Perioada de realizare a lucrărilor cercetare geologică este de 3 ani.

Activitățile de explorare în perimetrul VALEA LEUCII au în vedere reevaluarea potențialului geologic și al evaluării din punct de vedere calitativ și cantitativ al unor tipuri de minereuri cu elemente rare și disperse și al minereurilor de sulfuri polimetalice, cunoscute în zonă în urma lucrărilor de prospecțiuni, explorare și mai ales de exploatare executate de-a lungul anilor.

Ca rezultat al executării lucrărilor de foraje de cercetare și explorare geologică nu rezultă ape tehnoligice uzate, apa limpezită rezultată din decantarea apei recirculate în coloana foraj se va evacua în Valea Leucii, respectiv râul Aries după ce au fost decantate.

Această solicitare de aviz este conformă cu prevederile Legii apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care doresc să obţină informaţii suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodărire a apelor pot contacta solicitantul de aviz la adresa menţionată.

Persoanele care doresc să transmită observaţii, sugestii şi recomandări se pot adresa solicitantului SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, după data de 1.05.2024.

(anunț publicitar)