Moja, puiul de leu născut în urmă cu 12 săptămâni la Grădina Zoologică din Oradea, este un animal jucăuş şi sănătos, după cum se vede în primul filmuleţ făcut public de administratorii Zoo.

Videoclipul, publicat pe pagina de Facebook a Zoo Oradea, o arată pe leoaică jucându-se cu o jucărie de pluş în camera special amenajată pentru ea. "Este foarte jucăuşă şi mănâncă foarte bine, are deja în dietă cărniţă roşie", a declarat luni pentru BIHOREANUL administratorul Zoo Oradea, Bimbo Szuhai Tibor.

Chiar dacă este sănătoasă, din cauza frigului de afară Moja nu va fi scoasă prea curând într-o cuşcă în care să o vadă şi vizitatorii. "Nu vrem să riscăm nimic. Nici cu părinţii nu vom putea să o punem împreună, pentru că n-o să o primească", a mai spus Bimbo. Tocmai de aceea, cel mai probabil, la toamnă Moja va fi schimbată cu o leoaică de la un alt Zoo, care să poată sta în cuşcă cu cei doi lei maturi de la Oradea, Ţuţu şi Zina.

Pe de altă parte, orădenii pot în continuare să devină părinţii adoptivi ai lui Moja. Deja, leoaica are opt părinţi la distanţă, care plătesc pentru hrana ei. Administratorii Zoo au promis că toţi cei care vor deveni părinţi adoptivi ai lui Moja până pe 15 februarie vor putea şi să-şi facă poze cu ea.