Cunoscut susţinător al cauzelor ecologiste, actorul Leonardo DiCaprio a publicat, vineri, pe contul său de Instagram o fotografie cu voluntarii Greenpeace care colectau gunoiul găsit în pădurile româneşti din apropierea Lacului Vidraru, alături de un mesaj către Guvernul României privind necesitatea protejării pădurilor seculare.

Mesajul complet al lui Leonardo DiCaprio: "Voluntarii Greenpeace colectează gunoiul găsit în pădurile româneşti, de la staţia de salvare a pădurile din apropierea Lacului Vidraru, bazinul hidrografic Argeş - o arie ameninţată de exploatarea forestieră ilegală şi de defrişări. Luna trecută, voluntarii Greenpeace din 11 ţări europene (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Finlanda, Slovacia, Slovenia şi Elveţia) au început o mapare a uneia dintre ultimele păduri seculare din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul român să o protejeze legislativ".

Actorul american a lăudat activitatea voluntarilor Greenpeace care desfăşoară activităţi de ecologizare a mediului în zone Lacului Vidraru.

În 1998, Leonardo DiCaprio a înfiinţat fundaţia Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) cu misiunea de a proteja ultimele areale sălbatice din lume. Leonardo DiCaprio Foundation implementează soluţii care ajută la restaurarea echilibrului ecosistemelor ameninţate, asigurând bunăstarea şi sănătatea locuitorilor planetei.