Asociaţia pentru micuţul Noel, ONG-ul care mai are nevoie de 100.000 dolari pentru a-l ajuta pe Ştefan Suciu, un băieţel din Oradea bolnav de Amiotrofie spinală de tip 1 (SMA 1), să primească vaccinul Zolgensma, a lansat un magazin online cu articole de îmbrăcăminte, cosmetice, încălţăminte şi jucării noi.

Banii adunaţi din vânzarea produselor vor merge la familia lui Ştefan, care speră ca în curând băieţelul să primească tratamentul în valoare de 2,1 milioane de dolari.

Site-ul lui Noel

Site-ul a fost lansat vinerea trecută şi a fost creat chiar de administratorul Asociaţiei, Dan Varga. Numele acestuia a fost inspirat tot de primul băieţel bihorean ajutat de ONG, "Leon" reprezentând, de fapt, numele lui Noel scris invers. 

"Suntem o echipă unită, noi facem fotografiile produselor şi pregătim pachetele de livrare. Muncim cât putem pentru a strânge banii pentru Ştefan", a declarat BIHOREANULUI, voluntara Maria Blidar.

Practic, pe site-ul Leongoods.ro utilizatorii pot să şi cumpere, dar şi să doneze produse în scop caritabil.

Cei care ajung aici pot găsi haine de copii, femei şi bărbaţi, încălţăminte, accesorii, cosmetice, jucării, parfumuri sau produse pentru casă şi grădină.

Toate produsele sunt noi sau foarte bine îngrijite şi au fost donate de diverse persoane care au vrut să-l ajute pe Ştefan.

Cei care vor să doneze produse pot intra la secţiunea "Contactează-ne", unde este disponibilă adresa la care pot trimite colete, dar și adresa de mail şi numărul de telefon ale ONG-ului.

După cum se ştie, Asociaţia pentru micuţul Noel a fost înfiinţată la finalul anului 2019 de o mână de inimoşi bihoreni, care au vrut să-l ajute pe băieţelul Noel Olyus, care a şi dat numele ONG-ului, să primească Zolegensma, un tratament care costă 2,1 milioane de dolari şi care poate oferi şansa unei vieţi normale pentru un copil bolnav de SMA1.

Boala este una gravă şi degenerativă cu debut la o vârstă fragedă, care se manifestă prin pierderea progresivă a tuturor muşchilor din corp şi poate fi fatală în lipsa unui tratament adecvat.

Zolgensma în Dubai

Din 2019 şi până în prezent asociaţia a reuşit să strângă peste 5 milioane de dolari, iar Noel dar şi un băieţel din Râmnicu Vâlcea, Ayan, au primit Zolgensma şi fac progrese în fiecare zi.

În ce-l privește pe Ștefan, de mai bine de 8 luni, ONG-ul a reuşit să adune 2 milioane de dolari, iar acum încearcă să-i adune pe ultimii 100.000 de dolari.

După strângerea banilor, Ştefan Suciu va primi tratamentul la o clinică din Dubai, una dintre puţinele unităţi spitaliceşti din lume care-i poate administra medicamentul băieţelului, care se luptă de 3 ani cu boala, aceasta fiind într-un stadiu avansat.

Pentru băieţel mai există şi o campanie de donare prin SMS, la numărul 8828, prin care oricine poate oferi câte 2 euro, scriind textul "Stefan".

Se mai pot face donaţii prin Paypal, pe site-ul ONG-ului sau prin Revolut transferând bani la numărul 0747681370.

Inimoşii pot dona şi în conturile: RO33BTRLRONCRT0532233601 (lei), RO80BTRLEURCRT0532233601 (euro), RO84BTRLUSDCRT0532233601 (dolari) RO38BTRLGBPCRT0532233601 (lire sterline), beneficiar fiind Asociaţia pentru micuţul Noel.

Doritorii sunt invitaţi să se înscrie şi pe grupul de Facebook "Uniţi pentru Ştefan – SMA1" unde, în schimbul unei donaţii, pot câştiga, la tombole, electrocasnice, laptopuri, telefoane, bijuterii sau să participe la licitaţii.