LEONI, producător de sisteme de cablaje pentru industria auto la nivel global a deschis o fabrică nouă la Beiuş pentru producţia de sisteme de cablaje destinată vehiculelor comerciale. Fabrica a fost inaugurată pe 24 iunie 2023 în prezenţa reprezentanţilor Guvernului, Parlamentului, autorităţilor judeţene şi locale.

LEONI a investit 17.5 milioane de euro la Beiuş pentru a crea până la 1200 locuri de muncă

Compania a investit peste 17.5 milioane de euro pentru reabilitarea unei clădiri, în care au fost instalate linii de producţie moderne, aliniate la standarde internaţionale. În fabrica din Beiuş s-a implementat un sistem computerizat, integrat, de ultimă generaţie, folosit la monitorizarea procesului de producţie.

În noua fabrică, LEONI a creat în Beiuş până la 1200 de locuri de muncă, capacitatea maximă a noii facilităţi.

Prin investiţiile în această fabrică, LEONI îşi dezvoltă capacitatea de producţie pentru a putea face faţă cererii curente şi proiectelor viitoare pe care le-ar putea aduce în România.  

LEONI Beiuş consolidează poziţia de pol de excelenţă a LEONI România, în producţia de sisteme de cablaje şi componente pentru industria auto.

"LEONI investeşte în planurile de consolidare a prezenţei companiei în România chiar şi în perioade cu o impredictibilitate ridicată din punct de vedere socio-economic. Prin dezvoltarea capacităţilor de producţie şi prin stabilizarea operaţiunilor pe termen lung, LEONI îşi păstrează angajamentul de a menţine ţara noastră drept un pol de talent, inovaţie şi expertiză în producţia de cablaje", declară Andrada Verdeş, Country Manger LEONI Wiring Systems România.

Impactul economic al LEONI în România

LEONI a construit în timp o puternică acoperire regională, cu 10 fabrici în şase judeţe: Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Gorj şi Mureş, cu un spaţiu de producţie de 180.000 m2.

LEONI România este unul dintre cei mai mari exportatori din România şi în top 10 producători de componente la nivel naţional. Compania este cel mai mare angajator din Bistriţa-Năsăud şi printre cei mai mari angajatori din România. La nivel naţional sunt 12.000 de angajaţi activi.

În anul 2022, cifra de afaceri consolidată a celor trei entităţi juridice LEONI - LEONI Arad, LEONI Piteşti, LEONI Bistriţa  - este de aproximativ 640 milioane de euro. Contribuţia la bugetul de stat în anul 2022 este de peste 70 milioane de euro.

Impactul social al LEONI în România 

Strategia globală ReWire este fundamentată pe trei direcţii strategice: oameni, mediu şi resurse şi integrează soluţii la provocările de mediu identificate prin: standarde clare pentru furnizorii de materiale, standarde de mediu aplicate în peste 80% din locaţiile noastre, creşterea canităţii de materiale reciclate folosite de la an la an, creşterea producţiei şi folosirii de energie verde, îmbunătăţirea siguranţei în muncă în toate locaţiile noastre şi activităţi de conştientizare şi implicare în comunităţile locale.

LEONI investeşte constant în educaţie, prin parteneriate cu univeristăţi, licee şi asociaţii pentru programe de educaţie în judeţele Arad, Argeş, Bistriţa-Năsăud, Bihor şi Cluj-Napoca. Producătorul de cablaje auto susţine incluziunea persoanelor vulnerabile şi facilitează incluziunea persoanelor cu dizabilităţi.

Despre Grupul LEONI

Leoni este un furnizor global de produse, soluţii şi servicii pentru gestionarea energiei şi a datelor în industria auto. Lanţul valoric variază de la cabluri standardizate şi cabluri speciale şi de date până la sisteme de cablare foarte complexe şi componente aferente, de la dezvoltare la producţie. În calitate de partener de inovare cu o expertiză distinctă în domeniul dezvoltării şi al sistemelor, Leoni îşi sprijină clienţii pe calea unor concepte de mobilitate din ce în ce mai durabile şi conectate, de la conducerea autonomă la sisteme de propulsie alternative, precum şi la sisteme de încărcare. În acest scop, Leoni dezvoltă soluţii de cabluri şi sisteme de cablare de generaţie următoare care reduc complexitatea şi permit niveluri mai ridicate de automatizare, de exemplu prin arhitectura zonală. Grupul de companii listate la bursă are aproximativ 95.000 de angajaţi în 27 de ţări şi a generat vânzări consolidate de 5,1 miliarde de euro în 2022.

Despre LEONI România

Grupul LEONI este prezent în România din 1999, având aproape 12.000 de angajaţi (mai mult de 10% din forţa de muncă globală a grupului), trei fabrici principale (în Arad, Bistriţa şi Piteşti) şi alţi câţiva sateliţi de producţie.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!