Conferinţa judeţeană a Organizaţiei de femei din PSD Bihor s-a desfăşurat vineri seară şi au participat 210 femei delegate din tot judeţul. "A fost aleasă în continuare actuala preşedintă a organizaţiei de femei a PSD Bihor, doamna Lia Pop, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din Oradea. S-a ales totodată un Consiliu Judeţean alcătuit din 73 de femei, precum şi un număr de 18 delegate la Congresul Organizaţiei de femei a PSD care va avea loc în data de 10 octombrie la Bucureşti. S-a votat în unanimitate", a precizat Roxana Balaj, şefa de cabinet a senatorului Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor.

psd bihor.jpgÎn cadrul reuniunii, Lia Pop, care a fost şi singura candidată pentru funcţia de preşedintă, a prezentat raportul de activitate al organizaţiei pe ultimii patru ani şi a subliniat pentru viitor importanţa atingerii unui procent de 30-40% ca reprezentare a femeilor în Parlamentul României, în contextul în care astăzi acest procent este de doar 13%.

Prezent la conferinţă, senatorul Ioan Mang a lăudat organizaţia de femei pentru activitatea depusă şi a asigurat că începând cu primele alegeri locale va şi oferi o recunoaştere a acestui lucru. La rândul său, liderul PSD Bihor şi-a exprimat nemulţumirea că în prezent femeile nu sunt reprezentate nici în Consiliul Judeţean, nici în Consiliul Local, dar că acest fapt se compensează "cu o activitate lăudabilă a deputatei Sonia Drăghici în Parlamentul României".

La întâlnire au mai participat şi preşedintele PSD Oradea Claudiu Pop, deputatul Ioan Roman, preşedintele tinerilor PSD-işti, Emilian Pavel, precum şi vicepreşedinţi ai PSD Bihor sau consilieri judeţeni. Totodată, au fost şi invitate de la centru precum secretarul Maria Lazăr şi două preşedinte de filială, Doina Pana, din Bistriţa, şi Laura Pop, de la Cluj.

"Urmează ca în curând Consiliul Judeţean proaspăt ales să se întrunească pentru a alege comitetul executiv, vicepreşedintele şi secretara organizaţiei de femei", a mai precizat Roxana Balaj.