Constructorii din Liban vor putea lucra de acum cu marmură şi granit folosindu-se de materiale fabricate la Oradea. Producătorul bihorean de adezivi şi mortare uscate Adeplast a livrat marţi primul transport de materiale către Liban.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, s-au exportat 90 de tone de produse speciale "albe", adică în mare parte marfă necesară lucrărilor cu marmură şi granit. Exportul a fost realizat prin divizia Adeplast Orient pe care compania o are deschisă în capitala Libanului, Beirut. Astfel, firma care are o fabrică la Oradea şi una la Ploieşti, şi-a făcut intrarea şi pe cel mai întins continent, Asia.

De altfel, creşterea exporturilor este un obiectiv al conducerii companiei pentru acest an. "Ne propunem ca în acest an să ne concentrăm mai mult pe exterior, astfel încât să ajungem cu exportul la aproximativ 20 procente din cifra de afaceri. Una dintre pieţele importante pe care le ţintim este cea a Ucrainei", a declarat Marcel Bărbuţ, proprietarul Adeplast. În cele două luni din acest an, Adeplast a mai livrat materiale către Ungaria, Republica Moldova şi Grecia.

Adeplast a raportat pentru anul 2010 o cifră de afaceri, la nivelul tuturor de entităţilor de producţie, de aproximativ 127 milioane de lei. Cifra cuprinde atât partea de producţie de mortare, cât şi zona de vopsele şi tencuieli decorative. "Pe ansamblul business-ului avem o creştere de 12 procente faţă de anul precedent, am ridicat volumul producţiei, iar profitul companiei s-a dublat în 2010. Acestea sunt motivele care mă determină să declar că 2010 a fost cel mai bun an din istoria Adeplast", a spus Bărbuţ.

Capacitatea totală de producţie a Adeplast pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Producţia de vopsea, tencuieli decorative şi de adezivi speciali în stare umedă se ridică la 80.000 de tone.