Camioanele de mare tonaj nu mai au voie prin Ştei. "Începând de azi 2 august 2013, ora 13, a fost deviat traficul greu de peste 7,5 tone din localitatea Ştei de pe DN 76 pe centura ocolitoare a oraşului. Menţionăm faptul că lungimea centurei ocolitoare este de 2,8 km care intersectează DN 76 la km. 103+850 dr. (intrare) şi km. 105+250 dr. (ieşire)", se arată într-un comunicat transmis vineri de Prefectura Bihor.

Drumul, care străbate oraşul de la staţia de pompieri până spre cartierul Petrileni, era circulabil de mai multă vreme, însă până acum nu erau indicatoare rutiere care să oblige maşinile mari să iasă din oraş.

De precizat, însă, că este vorba doar de centura oraşului Ştei, nu de centura ocolitoare Beiuş-Lunca-Ştei-Vaşcău, despre care vorbesc politicienii în ultima perioadă. Aceasta din urmă este mult mai lungă şi va fi construită de la intrarea în Beiuş, de lângă locul numit "La Ciungi", până la podul din Tărcaia şi apoi pe lângă toate localităţile până la Lunca, iar apoi pe lângă Ştei şi Vaşcău, după cum spun autorităţile.