Judecătorii de la Curtea de Apel au comis-o din nou. Săptămâna trecută, s-a dat verdictul final în cazul primarului din Tărcaia, Dan Ille, trimis în judecată în 2006 împreună cu unul din angajaţii Primăriei, Gheorghe Sas, pentru tăierea abuzivă a 600 de arbori din pădurea comunală.

Copacii au fost raşi la comanda primarului şi vânduţi la negru, fapt descoperit de inspectorii Direcţiei Silvice, care i-au şi dat pe cei doi pe mâna procurorilor, pentru furt. Trimişi în judecată, Sas pentru furt, iar Ille pentru instigare, ambii au fost achitaţi pe motiv că fapta lor nu prezintă pericol social, scăpând doar cu câte o amendă administrativă de 1.000 lei.

Asta deşi Sas era eliberat condiţionat, pentru că între timp mai fusese condamnat pentru altă ispravă penală, şi ar mai fi avut de executat un rest de pedeapsă de 814 zile închisoare.

Cât despre prejudiciul de 26.000 lei, sumă încasată de primar şi de fostul funcţionar din vânzarea lemnelor, magistraţii au stabilit că aceasta nu există, deoarece proprietarul pădurii, Consiliul Local Tărcaia, nu s-a constituit ca păgubaş. Ceea ce era previzibil, că doar Ille şi acum e pe funcţie. Liber, deci, să mai fure...