Accesul la Târgul de Crăciun din Oradea este permis, de joi, 9 decembrie, nu doar persoanelor care deţin certificatul verde Covid, ci şi celor care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen recent.

Anunţul a fost făcut, joi, de Primăria Oradea, printr-un comunicat de presă. 

Astfel, cei care ajung la târgul din Piaţa Unirii şi nu au certificat verde, trebuie să prezinte "rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, efectuat cu maximum 48 de ore înainte", se arată în informarea municipalităţii.

Potrivit aceleiaşi informări, accesul la Târgul de Crăciun va fi posibil fără restricţii privind numărul de persoane şi intervalul orar, dar purtarea măştii de protecţie va fi în continuare obligatorie, la fel ca respectarea distanţării.

Decizia a fost luată după ce miercuri, Guvernul României a aprobat măsurile de relaxare propuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care prevăd renunţarea la purtarea măştii de protecţie în aer liber în zonele neaglomerate, prelungirea programului de funcţionare a magazinelor, restaurantelor, cafenelelor, precum şi anumite derogări pentru noaptea de Ajun al Crăciunului şi pentru cea de Revelion.

Vizită la Moş Crăciun

Copiii însoţiţi de părinţi şi bunici sunt aşteptaţi în Oradea, așadar, în fiecare weekend în Piaţa Unirii, unde pot să îl viziteze pe Moş Crăciun, în căsuţa amenajată lângă statuia Regelui Ferdinand.

Pentru a permite accesul tuturor copiilor, fără excepţie şi fără certificat verde pentru însoţitori, Căsuţa Moşului a fost amenajată în afara perimetrului târgului, unde legislaţia în vigoare permite accesul doar cu certificat, persoanelor vaccinate, celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, și celor cu test RT-PCR, test antigen rapid.

Moş Crăciun se află în căsuța de lângă târg în fiecare weekend, după următorul program:

Sâmbătă, 11 decembrie: 18:00-20:00

Duminică, 12 decembrie: 18:00-20:00

Sâmbătă, 18 decembrie: 18:00-20:00

Duminică, 19 decembrie: 18:00-20:00