Căderile abundente de zăpadă din ultimele 24 de ore înregistrate în sudul Bihorului, cu depuneri de până la 50 de centimetri, au necesitat interevenţia utilajelor speciale pe două drumuri judeţene, inclusiv cel care urcă spre Stâna de Vale, a anunţat, joi, Consiliul Judeţean Bihor.

„Pe DJ 764A (Beiuş - Budureasa - Stâna de Vale) s-a intervenit pentru degajarea carosabilului cu două autovehicule specializate, echipate pentru intervenţii de dezăpeziri cu lamă şi răspânditor şi un autogreder pentru lărgirea carosabilului. Pe DJ 764 ( Beiuş - Roşia) s-a intervenit pentru degajarea carosabilului cu două autovehicule specializate echipate pentru intervenţii de dezăpeziri cu lamă şi răspânditor", spune comunicatul, care precizează că pe ambele drumuri „la această oră se circulă normal, în condiţii de iarnă".

Potrivit sursei citate, în staţiunea Stâna de Vale nivelul zăpezii depăşeşte un metru, fiind condiţii bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.

„Pentru weekendul care urmează este posibilă prezenţa precipitaţiilor sub formă de ninsoare în zona montană, ca atare pe această cale atragem atenţia tuturor conducătorilor auto să circule cu prudenţă, conform condiţiilor de iarnă", arată responsabilii de la CJ Bihor.