Liberalii bihoreni şi-au prezentat, luni, candidaţii, în cadrul Adunării Generale a PNL Bihor, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Evenimentul s-a desfăşurat într-o întâlnire la care presa nu a fost invitată, în care s-au prezentat atât candidaţii la Consiliul Local Oradea şi membrii PNL Oradea care vor candida la Consiliul Judeţean Bihor, cât şi principalele proiecte implementate în Oradea în perioada 2012-2016, respectiv planurile pentru următorii 4 ani.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis ulterior de şefa Departamentului de Comunicare al PNL Bihor, Anca Grama Sas, pe lista pentru Consiliul Local se regăsesc actualul şef al CSM Oradea, Florin Birta, medicul legist Camelia Buhaş, consultantul în afaceri Dan Octavian, fostul şef al Oficiului de Cadastru Marcel Dragoş, economista Camelia Dulcă, chirurgul Adrian Traian Duşe, economistul Adrian Felea, expertul în relaţii internaţionale Teofil Filimon, medicul epidemiolog Corina Fonoage, directorul Congips Ioan Lezeu, universitarul Maci Mihai, avocatul Florin Marinău, ofiţerul în rezervă Grigore Morar, fostul şef al Inspectoratului Şcolar, Daniel Negrean, actualul şef al Direcţiei Patrimoniului Imobiliar, Lucian Popa, consultantul în afaceri Dacian Palladi şi inginerul Adrian Revnic.

Pe de altă parte, candidaţii PNL Oradea pentru Consiliul Judeţean sunt interpretul de muzică populară Cornel Borza, economistul Dacian Foncea, stomatologul Sebastian Lascu, actualul viceprimar Mircea Mălan, Ghiţă Neag, Lidia Popa şi Teodor Suciu.

În cadrul evenimentului de luni seară, primarul Ilie Bolojan, preşedintele suspendat al PNL Oradea, a vorbit despre principalele direcţii de dezvoltare urmărite de administraţia locală în ultimii ani. Între acestea, edilul a enumerat creşterea locurilor de muncă şi atragerea de investitori, realizarea unei infrastructuri de calitate, punerea în valoare a patrimoniului oraşului, creşterea calităţii vieţii prin îmbunătăţirea serviciilor publice, programele sociale şi educaţionale, creşterea zonelor verzi şi a locurilor de recreere, dar şi implementarea proiectelor majore cu finanţare europeană în valoare de peste 247 de milioane de euro.

Tot Bolojan a prezentat şi planul de dezvoltare pentru perioada 2016-2020. În esenţă, acesta propune cinci direcţii importante pe care administraţia locală le va urmări în mandatul următor: oraşul conectat, oraşul competitiv, oraşul cu spaţii publice de calitate, oraşul inteligent şi oraşul turistic.

"Urmărirea temelor de dezvoltare şi aplicarea bunelor practici au fost o constantă după 2008. Oradea a avut o viziune de dezvoltare, s-a menţinut un ritm bun şi rezultatele se văd. Fuziunea cu Sînmartinul va crea condiţiile ca Oradea să devină capitala turismului balnear din România şi cel mai vizitat oraş din vestul ţării în următorii ani. Vom susţine ridicarea nivelului staţiunilor Băile Felix şi 1 Mai la standarde europene. Nu se poate progresa rapid doar improvizând şi cârpind. E nevoie de un plan după care să se lucreze. Să existe capacitatea de a lua decizii strategice şi de a le pune în practică. Succesul planificării implică o continuitate şi o majoritate stabilă în consiliul local", a subliniat primarul Ilie Bolojan.

La rândul său, viceprimarul Mircea Mălan a prezentat principalele direcţii propuse pentru dezvoltarea judeţului Bihor în următorii patru ani.

"Cred că judeţul necesită proiecte de dezvoltare pe modelul de succes realizat în Oradea, astfel încât fiecare zonă a Bihorului să fie pusă în valoare prin proiecte concrete. Vom continua proiectele demarate de către domnul preşedinte Cornel Popa. La acestea vom adăuga altele, bazându-ne pe atragerea de fonduri europene pentru ca judeţul să se dezvolte într-un ritm accelerat. Vom sprijini dezvoltarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi publice, a infrastructurii de afaceri pentru industrie şi agricultură, vom promova tradiţiile şi locurile din Bihor. Vom crea deopotrivă parcuri industriale, dar şi centre medicale zonale. Vom dovedi că noi, liberalii, suntem şi rămânem o echipă puternică axată pe rezultate, pe proiecte de dezvoltare, pe fapte care fac diferenţa pentru cetăţeni. Niciun obiectiv nu este imposibil de atins!", a declarat la final Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea şi candidat la Consiliul Judeţean Bihor.

Purtătorul de cuvânt al PNL Bihor a mai precizat că organizaţia îşi va prezenta public candidaţii în cadrul unui eveniment ce va fi organizat săptămâna aceasta, unde va fi detaliat şi programul propus pentru următorii 4 ani.