Arhitectul orădean Cosmin Falub, în vârstă de 35 de ani, a fost ales, pe 7 mai, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din Bihor. Anunţul a fost făcut miercuri, printr-un comunicat, potrivit căruia tot săptămâna trecută au fost alese, tot prin vot, şi consiliul de conducere şi comisiile de specialitate.

Absolvent al Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii din cadrul Universităţii Oradea, Falub, care activează şi în PNL, a fost, în ultimii 4 ani, membru Colegiului Director al Ordinului Arhitecţilor.

Conform comunicatului organizaţiei, în noul Consiliu de Conducere au fost aleşi Cobe Aurel, Czirjak Levente, Demian Zsolt, Fortiş Radu, Hagiu Adrian, Muth Octavian, Pafka Ernest, Popescu-Sturz Vlad, Puşco Sorin, Tivadar Ianceu Daniel. În Comisia de disciplină vor activa Costa Dan, Drienyovsyky Francisc, Popescu-Sturz Adrian, în vreme ce comisia de cenzori este formată din Letea Dorin, Pantiş Ionuţ Mircea, Uniţa Mihaela şi expertul contabil Popescu Renate.

Printre primele misiuni ale noii conduceri se numără, în perioada imediat următoare, implicarea în două evenimente importante pentru specialiştii în domeniul patrimoniul istoric şi cultural. Este vorba despre Seria Conferinţelor Internaţionale de Teoria şi Practica Reabilitării Patrimoniului Construit - Tuşnad, din perioada 14-16 mai, respectiv despre Şedinţa Consiliului Naţional al Ordinului Arhitecţilor din România, ultima din mandatul 2010-2014, întrucât în luna iunie va fi ales noul for de conducere.

"Filiala Bihor găzduieşte Şedinţa Consiliului Naţional al Ordinului Arhitecţilor din România, care va avea loc la Hotelul Double Tree by Hilton din Oradea, în data de 16 mai Sala Varadinum etaj. I, cu incepere de la ora 9.30. Subiectele şedinţei sunt legate de concursul de arhitectura si de amenajările spaţiilor publice", mai arată comunicatul.