Librăria Gutenberg a Asociaţiei Caritas Eparhial a lansat proiectul "Mâna pe carte prinde cuvântul" pentru a promova lectura şi a creşte interesul faţă de cultură.

Proiectul cuprinde un plan de evenimente cu o durată de 12 luni (martie 2013-februarie 2014) în cadrul căruia se vor desfăşura lansări de carte, ateliere de creaţie, cercuri literare, expoziţii şi alte evenimente care vor urmări în fiecare lună a anumită tematică.

"Planul pe care ni l-am propus prevede desfăşurarea a diferite evenimente cu copii şi tineri de la şcolile şi liceele din oraş, având ca scop apropierea lor de carte şi lectură. Astfel, lunar vor fi prezenţi în librărie elevi de la două sau mai multe şcoli cu care vom desfăşura diferite activităţi culturale", a spus Raluca Naom, reprezentanta Librăriei Gutenberg.

Spaţiul librăriei va fi aranjat şi decorat conform tematicii pentru luna respectivă, prin obiecte realizate de tineri, dar şi cu materiale de promovare de la edituri.

Luna martie a fost intitulată "Luna iubirii" şi cuprinde, printre altele, lansare de carte a poetei şi romancierei Nora Iuga, care va fi prezentă pe 14 martie la Librăria Gutenberg. Din programul zilei face parte şi vizionarea filmului documentar "Aici Nora Iuga".

Pe 15 martie, librăria găzduieşte lansările autorilor Şerban Axinte (Păpădia electrică); Radu Niţescu (Gringo) şi Mihai Vieru (Aer în Iarbă) în timp ce pe 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, va fi organizată o întâlnire între tineri şi actorii orădeni.