ONG-ul Junior Achievement oferă finanţare de până la 10.000 de euro pentru orice liceu din ţară care va ţine cursuri online gratuite de educaţie financiară şi e-commerce pentru elevi.

Trainingul se alege pe site-ul www.banipentruscoalata.ro şi se adresează elevilor care au minim 15 ani, dar şi absolvenţilor, profesorilor, părinţilor ori altor susţinători ai unităţii de învăţământ. Cursurile trebuie urmate în perioada 5 noiembrie şi 17 decembrie, iar şcolile vor trebui să atragă cât mai mulţi cursanţi.

"Instituţia de învăţământ cu cel mai mare număr de cursanţi va beneficia de un premiu constând într-o sumă în euro egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea şcolii prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziţia de echipamente şi resurse educaţionale", se arată în comunicatul JA România.

În total, se vor acorda patru premii: unul pentru şcolile mari, în limita a 10.000 de euro, şi trei pentru şcolile medii sau mici care vor atrage primii 1.000 susţinători fiecare. Instituţiile câştigătoare vor fi anunţate în luna februarie a anului viitor.

Competiţia "Bani pentru şcoala ta!" este organizată de JA România şi face parte din programele de educaţie financiară şi e-commerce BaniIQ şi Banii pe net, programe de educaţie financiară realizate împreună cu Visa şi băncile partenere, ce au ca scop formarea abilităţilor de a administra eficient resurse financiare şi de a lua decizii responsabile. Anul trecut, peste 25.000 de elevi, profesori, părinţi şi alţi susţinători au intrat în competiţie, unde au avut acces la informaţii esenţiale despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiţii şi relaţia cu banca (trainingul BaniIQ), dar şi despre eCommerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe şi impozite (trainingul Baniipenet).

În ediţiile precedente, două şcoli din Bihor au câştigat finanţare de la JA: Colegiul Tehnic Alexandru Roman Aleşd din Bihor şi Colegiul Naţional Avram Iancu Ştei din Bihor.