Rezultatele elevilor bihoreni la Bacalaureat au "desenat" şi ierarhia şcolilor din Bihor. Inspectorul şcolar general Daniel Negrean a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, promovabilitatea la şcolile bihorene, implicit liceele ai căror elevi au avut cele mai bune rezultate.

Singurele şcoli în care toţi candidaţii au promovat Bacalaureatul sunt Liceul Baptist Emanuel şi Liceul Penticostal Betel. "E adevărat, numărul candidaţilor la aceste şcoli este mic: 54 la Emanuel şi 52 la Betel", a explicat Negrean.

Pe poziţia următoare se situează Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, unde 98,82% din cei 171 de candidaţi au luat Bacalaureatul. Apoi clasamentul este ocupat de Liceul German (promovabilitate 92,85% în rândul celor 14 candidaţi), Liceul Onisifor Ghibu (92,44%), Colegiul Naţional Iosif Vulcan (91,61%), Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu (91,49%). La Colegiul Naţional Mihai Eminescu promovabilitatea este de 91,17%, însă, potrivit lui Negrean, aceasta a fost şcoala din Bihor cu cel mai mare număr de candidaţi: 283.

Dintre şcolile tehnice, Colegiul Mihai Viteazul a avut cei mai mulţi promovaţi la Bac: 44,34% din cei 317 candidaţi. În schimb, la Colegiul Traian Vuia au reuşit să treacă examenul doar 24,76% din cei 339 de candidaţi. "Nu ştiu ce s-a întâmplat aici", a precizat Negrean. La Colegiul Tehnic Andrei Şaguna situaţia e şi mai neagră: doar 18 candidaţi din cei 253 au trecut Bac-ul. La fel este la Liceul Cadea, unde 4 candidaţi din cei 76 au promovat, dar şi la liceele particulare din Oradea: la Liceul Henri Coandă, din 21 de candidaţi a luat Bacalaureatul doar unul singur, iar la Liceul Georgiana sunt 3 admişi din 15 candidaţi.

Citeşte mai multe despre notele elevilor bihoreni la Bac în articolul "63,21% dintre elevii bihoreni au luat Bac-ul. O singură elevă are 10 pe linie"