Şi-au încercat forţele lovind un coş de gunoi şi acum plătesc pentru "curajul" lor. Trei tineri orădeni, de 16 şi 18 ani, au fost prinşi de poliţiştii locali ziua-n amiaza mare, la ora 12, în timp ce loveau cu picioarele un coş de pe strada Tudor Vladimirescu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei remis marţi, cei trei au fost amendaţi cu câte 200 de lei fiecare. În plus, trebuie să plătească contravaloarea coşului distrus.

De asemenea, ei vor fi "pârâţi" directorilor şcolilor la care învaţă, pentru ca aceştia să poată să le ţină lecţii de educaţie civică vandalilor.

Totodată, municipalitatea informează că vreme de o săptămână poliţiştii locali au făcut pândă pentru a-i prinde pe cei care aruncă clandestin gunoaie pe domeniul public. Agenţii au surprins 10 persoane în timp ce abandonau moloz pe străzile Calea Bihorului, Meiului, Industriei, Ioan Alexi şi C. Baba, cu toţii fiind amendaţi, în total, cu 10.000 de lei. De asemenea, oamenii au fost obligaţi să ridice gunoaiele şi să le ducă la halda Eco Bihor.

"Cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să sesizeze orice încălcare a conduitei civice la Dispeceratul Poliţei Locale, la numărul de telefon 0259-969 sau la telefonul verde 0800.800.518 (gratuit) ori pe e-mail politia.locala@oradea.ro", se mai arată în informarea Primăriei.