Elevii bihoreni au putut să îşi completeze fişele de înscriere la prima sesiune a Bacalaureatului din 7 decembrie, chiar dacă perioada stabilită de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării pentru această procedură este între 14 şi 18 decembrie.

Având în vedere faptul că din data de 14 decembrie elevii au intrat în vacanţă, iar profesorii în concediu fără plată, Inspectoratul Şcolar Judeţean a luat decizia de a demara procedura de înscriere cu o săptămână.

„Am întrebat la Minister şi ne-au dat acordul. Astfel, în perioada 7-11 decembrie fişele de înscriere au fost completate de către elevi împreună cu diriginţii lor, iar apoi depuse la secretariatele şcolilor", a declarat Ramona Bacter, purtător de cuvânt IŞJ.

Aceasta a mai declarat că fişele de înscriere pot fi depuse la secretariatele şcolilor şi în perioada 14-18 decembrie. „Secretariatele rămân deschise, dar cu un program redus", a afirmat Bacter.

Prima sesiune a examenului de bacaluareat începe în data de 15 februarie cu proba A, cea de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.