Inspectoratul Şcolar Judeţean a stabilit calendarul simulărilor examenului de Bacalaureat, teste pe care le vor susţine toţi liceenii bihoreni din ani terminali. În total, elevii vor da trei examene scrise, cu excepţia celor de altă etnie decât cea română, care vor fi examinaţi şi la limba maternă.

Prima probă, ca la Bacalaureat, va fi cea la limba şi literatura română şi va avea loc pe data de 25 martie, de la ora 11. În următoarea zi, liceenii vor susţine examenul de limbă maternă, tot de la ora 11.

Proba obligatorie a profilului se va da pe 27 martie, de la ora 11, iar cea la alegere pe 28 martie, de la aceeaşi oră. La fiecare probă, subiectele vor fi unice la nivelul întregului judeţ.

Examenul propriu-zis de Bacalaureat va începe la data de 10 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, după ce, în prealabil, între 27 şi 31 mai, liceenii se vor înscrie la prima sesiune de examinare. Între 12 şi 14 iunie, elevii vor susţine examenul oral la limba şi literatura maternă, iar între 17 şi 21 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale. Liceenii vor susţine ultima probă orală între 25 şi 28 iunie, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă străină.

Examenele scrise vor începe pe 1 iulie, cu proba la limba şi literatura română. O zi mai târziu va avea loc examenul scris la limba maternă, iar pe 3 iulie cel la proba obligatorie a profilului. În 5 iulie, liceenii vor avea ultimul examen, proba la alegere a profilului. Rezultatele vor fi afişate la data de 8 iulie.