Liceenii orădeni care încă nu ştiu ce carieră să aleagă sunt chemaţi să-şi găsească talentele în Academia de Leadership EduBiz.

Tinerii se pot înscrie în acest program gratuit de formare, care durează un an, până pe 23 septembrie, pe site-ul www.edubiz.ro.

"Din 2013, o mie de tineri din Bihor şi Cluj au avut şansa să intre într-un program complex de leadership, creat pentru adolescenţi: se dezvoltă personal, emoţional, profesional, social, spiritual, intelectual, îşi fac prieteni, îşi identifică talentele, potenţialul, dezvoltă proiecte, descoperă activităţile şi profesiile care li se potrivesc şi în care pot excela", se arată într-un comunicat transmis de EduBiz.

Programul Academiei de Leadership EduBiz implică, întâi, participarea la diferite workshop-uri de auto-cunoaştere şi de dezvoltare personală, în care adolescenţii îşi dezvoltă competenţe de comunicare şi public-speaking, comunicare online şi competenţe digitale, orientare în carieră, branding personal, creativitate, design şi video, educaţie financiară şi nu numai. Toate aceste workshop-uri sunt interactive şi distractive, susţinute de specialişti din ţară şi din întreaga lume, dintr-o arie vastă de domenii.

Apoi, cursanţii vor face sute de ore de voluntariat, învăţând să-i ajute pe copiii cu dizabilităţi, pe orfani sau pe vârstnici. În final, pentru a înţelege ce înseamnă meseria pe care şi-o doresc, vor participa la stagii de practică în companii din domeniile lor de interes. "Tinerii intră direct în companii, în cabinete, pe lângă profesionişti pentru a descoperi profesiile care li se potrivesc. EduBiz facilitează internship-uri în domeniile lor de interes, fie că e vorba de medicină, IT, inginerie, psihologie, arhitectură, business, drept, jurnalism. Aşa tinerii îşi pot da seama ce presupune cu adevărat meseria dorită. Teoria este una, însă doar trăind şi făcând anumite lucruri ne dăm seama ce este potrivit pentru noi şi dacă valorile, talentele şi competenţele noastre se pliază pe o anumită meserie", a mai transmis EduBiz.

Din cauza pandemiei de Covid-19 şi a restricţiilor impuse de autorităţi, programul EduBiz se va desfăşura anul acesta cu grupuri restrânse de cursanţi.