Peste 120 de elevi din 15 licee orădene și-au petrecut ultimele săptămâni învățând să creeze un robot de la zero, iar începând de miercuri dispozitivele își vor demonstra capacitățile, într-un concurs organizat la Universitatea din Oradea.

„Programul de pregătire intensivă a fost compus din 8 workshopuri, unde grupul de experți și foști campioni în robotică i-au inițiat pe liceeni în tainele roboticii”, a anunțat Universitatea din Oradea, gazda acestor ateliere.

Cei mai pricepuți liceeni se vor califica la competiția tradițională ajunsă deja la a 12-a ediție, International Robotics Championship, și pe care tinerii entuziaști ai Facultății de Departamentului de Mecatronică din cadrul UO o organizează an de an.

„Campionatul național de robotică se va desfășura între 9 - 11 mai 2024, tot la Oradea. Astfel, orașul nostru va deveni un hub internațional de robotică, unde se vor întâlni peste 500 de concurenți din toate părțile globului. Locul lor de întâlnire va fi, pentru prima dată, Arena Antonio Alexe”, a declarat dr. ing. Flaviu Birouaș.

Robotics Championship este organizat de Universitatea din Oradea, Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, Departamentul de Mecatronică, în colaborare cu Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea, având parteneri și sponsori mai multe firme locale din domeniu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!