YouthBank, un program de educaţie non-formală dedicat tinerilor, pune la bătaie 13.600 de lei pentru proiecte scrise de liceeni din Oradea şi Salonta.

Tot ce trebuie să facă aceştia e să se grupeze în echipe de minim trei membri, să identifice o problemă a comunităţii în care locuiesc, dar şi o soluţie. Proiectele fezabile şi care conving juriul că merită să fie finanţate vor primi minim 1.000 de lei şi maxim 2.000.

Formularul si ghidul de finanţare pot fi descărcate de pe site-ul programului, www.youthbank.ro/oradea, iar formularul completat trebuie trimis pe adresa oradea@youthbank.ro până cel târziu la data de 15 martie 2013. Proiectele propuse pot acoperi orice domeniu: sport, mediu, sănătate, artă, cultură, antreprenoriat social etc.

YouthBank este un program de educaţie non-formală si antreprenoriat social, coordonat în Oradea de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi implementat în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Oradea.

Banii pe care YouthBank îi dă proiectelor liceenilor au fost strânşi în urma unor evenimente organizate de liceenii din echipa YouthBank Oradea: "Youth Christmas" (un târg de Crăciun), "Habar n-am!" (eveniment cultural ce a cuprins expoziţii, momente muzicale) şi petrecerea "Like and Share Party".