Pe terenul sintetic al Stadionului Municipal "Iuliu Bodola" a debutat marţi competiţia de fotbal rezervată liceenilor "Campionii Liceelor - Trofeul FC Bihor".

Competiţia se înscrie în cadrul manifestărilor ocazionate de împlinirea a 110 ani de fotbal în Bihor şi a 40 de ani de când echipa fanion a judeţului poartă titulatura de FC Bihor.

La start s-au reunit 12 echipe reprezentând tot atâtea licee din Oradea. Acestea au fost împărţite în prima fază în patru grupe de câte trei formaţii. În prima zi, marţi, s-au jucat meciurile din etapa I a grupelor A şi B.

În jocul de deschidere al competiţiei, în cadrul grupei A, echipa Liceului "Mihai Viteazul", pregătită de profesorul Stohor, a învins cu categoricul scor de 11-1 formaţia Liceului de Artă. La pauză scorul a fost 7-0, iar golurile au fost înscrise de Cl. Nagy - 4, Hosu - 3, Blaga - 2, Păunescu şi Milian - câte unul, respectiv Florescu.

În jocul al doilea, s-au întâlnit echipele şcolilor "Ady Endre" şi "George Bariţiu". A fost un joc mult mai echilibrat cu 7 goluri, câştig de cauză având liceeni de la "Bariţiu", care s-au impus cu 4-3, după ce şi la pauză conduceau cu 2-1. Au marcat: Gyori Ţtefan - 2 şi Szyilagyi Venczel - 2, pentru învingători, respectiv Pallog Gergo, Laszlo Zoltan şi Lukacs Zsambor, pentru învinşi.

La prima zi de jocuri, printre spectatori s-au numărat şi senatorul Cornel Popa, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc, preşedintele clubului FC Bihor, Şerban Morcan, dar şi antrenori precum Lucian Ciocan sau chiar profesori de la celelalte echipe participante, veniţi să-şi spioneze viitori adversari.
Miercuri, în ziua a doua de competiţie, vor avea loc celelalte confruntări din prima etapă a fazei grupelor. De la ora 14, în grupa C, echipa Liceului "Onisifor Ghibu" se va duela cu cea a Liceului "Aurel Lazăr", iar de la ora 15, în cadrul grupei D, formaţiile liceelor "Emanuil Gojdu" şi "Transilvania" se vor afla faţă în faţă.

Se joacă în sistem 8+1, pe durata a două reprize a câte 20 de minute. Jocurile sunt conduse de arbirti AJF.