Studenţii organizatori ai şcolii de vară Oradea Summer University au decis prelungirea cu încă o săptămână a perioadei de înscriere. Astfel, tinerii care termină în acest an clasa a XI-a şi care doresc să vadă cum le-ar fi viaţa de student la Universitatea din Oradea mai pot aplica pentru şcoala de vară până pe 25 iunie inclusiv.

"Până în prezent avem 80 de tineri înscrişi. Pe lângă tineri din Oradea, avem liceeni din toată ţara, mulţi fiind din Galaţi, Bacău, Iaşi", a explicat pentru BIHOREANUL Marius Deaconu, organizator OSU.

Şcoala de vară a Universităţii din Oradea se va derula în perioada 19 iulie - 1 august şi va fi, pentru fiecare elev participant, o experienţă cât mai apropiată de viaţa studenţească. Liceenii vor fi cazaţi în cămine, vor mânca la cantina studenţească şi vor participa la cursuri şi seminarii. De asemenea, organizatorii le-au pregătit şi activităţi de relaxare, precum vizite prin Oradea, seri la cinema ori în cluburile orădene.

Taxa de participare este de 120 de lei pentru elevii care au nevoie şi de cazare, respectiv de 25 de lei pentru cei din Oradea, care nu trebuie să înnopteze în cămin.

În formularul de aplicaţie, care se regăseşte pe site-ul şcolii de vară, osu.universitatipentruelevi.ro, elevii vor trebui să precizeze la ce facultate ar vrea să înveţe, putând alege oricare din facultăţile orădene, cu excepţia celei de Teologie Ortodoxă. Cursurile vor fi de introducere în materia anului I a specializării pe care o aleg, iar ca experienţa studenţească să fie deplină, la final elevii vor da şi un examen.