Proiectul "Prietenii mei ADOR" a început în urmă cu cinci luni cu scopul de a creşte nivelul de competenţe IT în rândul elevilor orădeni, de a-i implica în proiecte de responsabilitate socială, de a sprijini incluziunea socială a tinerilor cu sindrom Down, dar şi de a-i face pe tineri să conştientizeze că internetul şi tehnologia informaţiei pot constitui instrumente puternice în rezolvarea unor probleme sociale.

În proiect s-au înscris trei şcoli orădene, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu şi Liceul Teologic Baptist Emanuel, iar în total au participat 75 de elevi. Împărţiţi în echipe, aceştia au învăţat cum să facă o pagină web, fiecare echipă lucrând cu un tânăr bolnav de sindromul Down. În cele 5 luni de proiect, liceenii au aflat preocupările tinerilor bolnavi, pasiunile lor, dar şi problemele cu care se confruntă în societate.

În total, s-au realizat 18 siteuri şi pentru fiecare dintre ele reprezentanţii Asociaţiei instruIT, alături de Asociaţia Down Oradea şi de Primăria Oradea, au împărţit premii pentru fiecare site în parte. Astfel, s-au dat, printre altele, diplome pentru siteul cu cel mai bun design, siteul cu cea mai diversificată informaţie, siteul cu cele mai frumoase imagini, cel mai amuzant site, dar şi cel mai emoţionant site.

Ceremonia de premiere s-a desfăşurat miercuri în sala mare a Primăriei Oradea, unde a fost prezent şi viceprimarul Gheorghe Carp, care a mărturisit că şi-ar dori ca toate proiectele să se finalizeze atât de frumos.

"Prietenii mei de la ADOR" s-a derulat şi cu sprijinul ECDL România, operatorul naţional al licenţei ECDL, adică permisul european de conducere a calculatorului, care a oferit elevilor un discount de 20% din costul certificării Web Starter, adică un document primit de toţi elevii înscrişi în proiect şi care dovedeşte la nivel internaţional că sunt apţi să creeze pagini web.