Elevii Colegiului Tehnic Andrei Şaguna s-au alăturat Clubului de lectură în limbi străine, înfiinţat la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai. Însoţiţi de profesoara Felicia Holhoş şi de Lavinia Pavel (masterand al Facultăţii de Litere din Oradea), elevii Sergiu Hadade şi Brigitta Molnar au citit, joi, o poveste pentru copiii de clasa a IV-a de la Liceul cu Program Sportiv.

Liceenii le-au lecturat copiilor textul "The Gentle Cat", în limba engleză, şi i-au încurajat să citească şi ei cât mai multe poveşti în engleză, să frecventeze biblioteca şi să-şi transforme orice carte în prieten.

Activitatea s-a petrecut într-un spaţiu dedicat poveştilor, mai precis Ludoteca secţiei pentru copii şi tineret a bibliotecii.

Din acest an, în Clubul de Lectură al Bibliotecii s-a alăturat şi Asociaţia pentru Promovarea Cooperării în Educaţie Oradea, care doreşte să promoveze lectura şi în spaţii neconvenţionale. Drept urmare, elevii şi studenţii orădeni vor începe să citească cărţi şi pentru copiii din spitale, din centrele sociale ori pentru cei care îi găsesc plimbându-se prin mall-uri.