Cea mai căutată şcoală de vară a Universităţii din Oradea va avea o nouă ediţie, cu participare fizică.

Liceenii din Bihor interesaţi de oferta educaţională a Facultăţii de Ştiinţe Economice sunt invitaţi să aplice la ORADESS (Oradea Economic Summer School), un program de două săptămâni, în luna iulie, în care vor fi cazaţi în campusul universitar şi vor participa la cursuri şi diferite activităţi.

Potrivit unui comunicat al Universităţii, ORADESS se adresează elevilor din clasele a X-a sau a XI-a, care vor participa gratuit la programul şcolii de vară, primind inclusiv cazare şi mâncare.

Elevii vor participa la cursuri de familiarizare cu mediul academic, prezentarea Universităţii din Oradea şi a Facultăţii de Ştiinţe Economice, la cursuri didactice demonstrative (Introducere în Ştiinţa Economică, Introducere în Finanţe, Antreprenoriat, Introducere în management şi marketing) şi la activităţi de consiliere profesională şi orientare în carieră.

De asemenea, vor face turul oraşului Oradea şi vor participa la o vânătoare de comori, vor participa la concursuri pentru testarea cunoştinţelor şi exemplu demonstrativ pentru modul de evaluare (concurs de economie, concurs de fotografie pe teme turistice) şi la activităţi cultural-educative şi distractive (jocuri, ştrand, Karaoke, paint-ball etc.).

"Din cele cinci şcoli de vară organizate la Universitatea din Oradea, cea a Facultăţii de Ştiinţe Economice a avut, şi anul trecut, mai multe cereri de înscriere decât locuri disponibile", explică prof. univ. dr. habil. Olimpia Ban, director de grant. Şcoala de vară "ORADESS" este un program finanţat prin Proiectul privind învăţământul secundar (ROSE).

Tinerii care doresc să se înscrie trebuie să trimită un e-mail la adresa oban@uoradea.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!