Liceul Teologic Penticostal "Betel" din Oradea este una din şcolile româneşti înscrise în "Euroscola", un concurs naţional derulat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.

Ediţia din acest an a "Euroscola" se desfăşoară sub titlul generic "Educaţia schimbă vieţi", iar echipa de la "Betel", formată din 24 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a şi coordonată de profesoarele Otilia Bota şi Alexandra Martin, şi-a ales ca motto "Şcoala te face mare!", iar ca titlu pentru proiect "Repatriot: rădăcini şi aripi".

"Elevii au identificat la nivel local un tânăr antreprenor care a reuşit să aibă un parcurs demn şi frumos în viaţă prin educaţie. În ce priveşte campania de promovare a acestei personalităţi, elevii vor desfăşura activităţi în care vor sublinia rolul educaţiei în parcursul personal şi profesional al acesteia, precum şi contribuţia sa la bunăstarea comunităţii locale, judeţene, naţionale, internaţionale. Ca obiective specifice, se vor urmări promovarea culturii antreprenoriale, exersarea abilităţilor antreprenoriale şi dezvoltarea aptitudinilor de muncă, promovarea activităţilor de educaţie nonformală, stimularea potenţialului creativ al elevilor, dezvoltarea conceptului de educaţie financiară", se arată într-un comunicat semnat de prof. Otilia Bota.

Antreprenorul ales este Vlad Sarca, un orădean care a fost plecat în străinătate, dar s-a reîntors acasă ca membru în echipa RePatriot, un proiect al fundaţiei Romanian Business Leaders. Vineri, odată cu lansarea proiectului, Sarca le-a vorbit elevilor despre parcursul său profesional, subliniind rolul educaţiei permanente în atingerea succesului personal, el însuşi fiind un model de perfecţionare continuă. De asemenea, elevii din echipa de proiect i-au pus întrebări, pentru a înţelege cât mai bine activitatea şi traseul său profesional.

Echipele care vor câştiga concursul naţional "Euroscola" vor participa anul viitor la Ziua Euroscola, eveniment organizat la Strasbourg şi care reuneşte, anual, aproximativ 500 de elevi din toată Uniunea Europeană.