Primăria Oradea a anunțat că proiectul de reabilitare a clădirii Liceului de Arte, aflate pe strada Parcul Petőfi Sandor nr. 26, a intrat în linie dreaptă.

Contractul de finanțare din fonduri europene a fost semnat luni, municipalitatea atrăgând 17,9 milioane lei pentru reabilitarea completă a imobilului. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 20,3 milioane lei, iar durata de execuție va fi de 27 de luni de la semnarea contractului.

„Prin implementarea proiectului se dorește creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de unități de învățământ. Astfel, se propune ca această clădire să aibă spații moderne, curate și multifuncționale, iar exteriorul degradat să fie curățat și reabilitat”, a transmis Primăria.

Concret, se vor reface tencuielile și zugrăvelile, se vor reabilita fațadele și se vor repara jgheaburile şi burlanele. Pereții exteriori ai școlii vor fi izolați cu vată bazaltică, iar pardoseala cu polistiren extrudat. De asemenea, geamurile din lemn vor fi înlocuite cu ferestre termopan, la acoperiș se va realiza o izolație termică din vată minerală rigidă și vor fi modernizate toate instalațiile sanitare, de încălzire și de răcire, de ventilație, de iluminat, precum și de hidranți interiori.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, prin care Primăria Oradea a mai câștigat fondurile necesare reabilitării Liceului Teoretic German F. Schiller, Școlii Gimnazială Juhasz Gyula, dar și pentru etapa a doua de lucrări la Spitalul Municipal.

De asemenea, prin PNRR, Primăria a semnat contracte de finanțare pentru reabilitarea a 26 de unități de învățământ, în valoare totală de 78 milioane euro, precum și un proiect de 15 milioane de euro de dotare cu materiale didactice, mobilier și echipamente IT a tuturor școlilor, grădinițelor și liceelor din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!