Cantina Universităţii din Oradea nu şi-a găsit încă o gazdă. Marţi a avut loc deschiderea ofertelor pentru închirierea localului, dar niciuna din cele patru firme ofertante nu a depus un dosar complet.

"Am avut patru dosare de intenţii. Însă companiilor li s-au cerut nişte elemente de eligibilitate, precum certificat de calitate ori dovada că angajaţii lor au abilităţi în domeniul în care vor lucra, cum sunt, de exemplu bucătarii. Nicio companie nu a depus toate aceste elemente", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, rectorul Constantin Bungău. Cele patru firme sunt Banol Com, Select Catering, Pietate şi TBRCM.

În plus, fiecare firmă ofertantă a făcut nişte recomandări Universităţii privind cerinţele din caietul de sarcini, precizând că unele nu sunt clare. "Colegii mei vor face precizările necesare în caietul de sarcini şi îl vom publica iar pe site-ul Universităţii, anunţând şi noua licitaţie", a precizat rectorul.

Universitatea din Oradea a scos la licitaţie administrarea cantinei din campusul studenţesc, după ce în vară l-a evacuat pe afaceristul Ştefan Dulău, patronul firmei Costdul Student's Place, întrucât acesta nu îşi achitase de luni bune chiria şi utilităţile.

De la firma care va administra cantina de acum înainte, Universitatea cere o chirie lunară de minim 3.000 de euro, dar şi să îndeplinească nişte condiţii stricte privind hrana studenţilor şi a angajaţilor Universităţii.

De pildă, masa de mic-dejun nu va putea costa mai mult de 4 lei şi va trebui să conţină minim 200 de grame de mâncare, pâine şi o cană de ceai sau de lapte. Masa de prânz va trebui să fie compusă din felul 1 (350-400 de grame), felul 2 (100-150 grame), garnitură (200-300 grame), salată şi pâine şi nu va putea costa mai mult de 8 lei. Preţul mesei de cină va trebui să fie pentru studenţi sau angajaţi ai Universităţii de maxim 6 lei.