Licitaţia organizată de Lotus Center în campania "Mă creşte singură", în cadrul căreia mămicile care îşi cresc singure copiii cu vârste sub 6 ani a strâns, vineri seară, nu mai puţin de 100.000 de lei.

Festivitatea s-a desfăşurat în sala de evenimente a Lotus Center, în prezenţa a aproximativ 70 de persoane, majoritatea oameni de afaceri, colaboratori ai centrului comercial, dar şi politicieni precum PSD-istul Florian Bodog, UDMR-istul Pasztor Sandor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ioan Mang şi prefectul Claudiu Pop, cu soţiile.

Cu toate că la eveniment a fost anunţată şi prezenţa liderilor USL la nivel central, premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, aceştia nu au mai sosit. Absenţa lor, de altfel, a fost explicată plastic de Beatrice Szuhai, moderatoarea evenimentului. "Domnul Ponta şi domnul Antonescu nu au putut veni din motive numai de ei ştiute. Chiar dacă ei nu sunt aici, eu tot o să-i votez. În detrimentul PDL, care a distrus această ţară, eu o să votez cu USL", a spus, sinceră, tânăra.

Spectacolul a început cu o prezentare de modă a designerului Cătălin Botezatu, care, chiar dacă a avut recent probleme de sănătate, a ţinut să fie prezent la eveniment, după care au fost scoase la licitaţie obiectele din colecţia personală a patronului Lotus Center, Alexander Mudura, majoritatea din argint vechi, masiv.

Un moment aparte în cadrul licitaţiei a fost cel în care pe scenă a urcat una dintre mămicile care au primit ajutor. Întrebată ce a făcut cu banii, aceasta a răspuns că "i-am dat pe datorii către stat".

Cel mai scump obiect s-a dovedit a fi un tablou original Tornai (Gyula Tornai - pictor modern, pasionat de lumea Orientului), adjudecat de Simona Dume, de la Dumexim, pentru 12.000 lei.

În baza "investiţiilor" făcute, pe primul loc s-a situat omul de afaceri Iosif Pazuric, patronul firmei Nutrientul, cu 22.000 lei, care a cumpărat două ceainice grele de 790 grame, respectiv 880 grame, în valoare de 12.000 lei, dar şi un tablou de 10.000 lei. Firma Dumexim s-a situat pe locul al doilea, cu cumpărături de 20.000 lei, iar patronul firmei Selina, Beniamin Rus, s-a clasat pe locul al treilea, cumpărând un tablou şi o cupă din porţelan în valoare totală de 14.000 lei.

La final, şi designerul Cătălin Botezatu a scos la licitaţie o rochie de seară, cumpărată de preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian, cu 1.500 lei, dar şi un pachet compus din 14 piese (lenjerie intimă pentru femei şi bărbaţi, o cămaşă, un parfum pentru doamne, o carte şi un audiobook semnate Cătălin Botezatu). După ce pentru ele s-au "luptat" decanul Facultăţii de Medicină, Florian Bodog, patronul Ciac Ioan Mintaş şi patronul Selinei, Beniamin Rus, pachetul a fost adjudecat de gazda Alexander Mudura, cu 3.000 de lei.
Licitaţia s-a încheiat cu mai multe momente muzicale, oferite de Ioana Mihuţi şi Lăcrimioara Deac, de la Şcoala de Arte Francisc Hubic, dar şi de trupa Amadeus.

În total, în urma scoaterii la vânzare a obiectelor, s-au strâns 105.500 de lei, bani care vor fi donaţi pentru cele peste 250 de mămici singure înscrise în concurs, care vor primi un ajutor în perioada imediat următoare pentru a le putea face copiilor lor sărbătorile mai calde.

După cum se ştie, campania "Mă creşte singură" a ajuns la a patra ediţie, fiind organizată de Lotus Center în colaborare cu fundaţia Pro Valoare. În 2009, au fost ajutate 240 de mame, în 2010 - 317, iar în 2011 - 265.