Privatizarea Oltchim a fost anulată, anunţul oficial fiind făcut luni seară, de la Palatul Victoria, de premierul Victor Ponta, la finalul unei zile în care Dan Diaconescu a mai pus în scenă un episod al show-ului început pe 21 septembrie, când a câştigat licitaţia pentru cumpărarea acţiunilor combinatului din Râmnicu Vâlcea şi a zis că va aduce trei miloane de euro în saci, pentru salarii.

Dan Diaconescu nu are banii, a anunţat Ponta, invocând "interesele politice şi de imagine" ale patronului OTV-preşedinte PP-DD, iar persoanele pe care acesta din urmă le-a prezentat drept "giranţi" nu ar exista, între ele fiind un scriitor de romane poliţiste sub pseudonim, anunţă gandul.info.

"Din această seară punem capăt circului", a spus Ponta, care a făcut public planul pe care guvernul îl are pentru Oltchim, acesta incluzând discuţii cu principalii creditori - AVAS, Electrica, BCR, Banca Transilvania şi CEC, întâlniri între miniştrii Economiei şi Finanţelor pentru găsirea unei soluţii de plată a salariilor restante, precum şi pregătirea companiei pentru o nouă privatizare, care să fie iniţiată cel mai probabil anul viitor, în alte condiţii, mai specifică sursa citată.

Ca urmare a întregii poveşti, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) va sesiza organele penale pe motiv că patronul OTV ar fi folosit documente false şi ar fi încercat să înşele statul.

De cealaltă parte, patronul OTV anunţă că va ataca actualii guvernanţi, cu plângeri penale. "Domnul Victor Ponta e un mare mincinos. Minte cum respiră", a venit replica lui Dan Diaconescu, la plecarea din Ministerul Economiei, unde în cursul zilei venise cu şapte saci de bani pe care susţinea că îi va da pentru plata salariilor restante de la Oltchim.

Şeful OTV susţine chiar că Guvernul nu a vrut să privatizeze nimic.

Încă de la început, privatizarea Oltchim a fost transformată de către Dan Diaconescu într-o adevărată telenovelă. Licitaţia a fost transmisă în direct de televiziunile de ştiri, iar patronul OTV a devenit o adevărată ţintă. De altfel, în urma ieşirilor din ultima perioadă, Dan Diaconescu, care este în acelaşi timp şi preşedinte al PPDD ar fi câştigat serios în sondaje, ajungând chiar până la 18%.

Mai multe detalii pe acest subiect, pe gandul.info