Preşedintele Organizaţiei 1 din cadrul PSD Oradea, Florin Lele, este primul social-democrat bihorean care îi critică pe liderii partidului.

"Manifestările fără precedent care se întâmplă în aceste zile în România sunt şi reprezintă un act democratic de exprimare a voinţei unor oameni. Îi înţeleg şi îi respect", a scris Lele, într-o postare pe contul său personal de Facebook.

PSD-istul critică în schimb atitudinea Guvernului de a emite ordonanţa privind modificarea Codurilor penale pe timp de noapte. "Iniţierea acestei ordonanţe de urgenţă în miez de noapte consider că reprezintă un atentat la bunele moravuri, la morala şi integritatea acestui popor. Mă delimitez total de acest document şi de iniţiatorii ei. Consider că în aceste momente Dragnea, Grindeanu şi Iordache nu mă reprezintă şi nu reprezintă mandatul meu ca cetăţean sau ca membru de partid", a scris liderul Organizaţiei 1 a PSD Oradea.

Lele a explicat că "nu aceasta este fişa postului" încredinţat liderilor Guvernului, dar şi că face aceste precizări pentru toţi cei care în ultimele zile i-au reproşat că "de vină sunt PSD-iştii tăi".

"Am muncit din greu, ani de zile, uneori din uşă în uşă, să construim şi uneori să reparăm reputaţia acestui partid. Totul s-a năruit într-o săptămână. Liderii mari ai PSD nu ar trebui să se culce pe o ureche ştiind că ne-au votat 6 milioane de români, iar în stradă au ieşit doar 300.000", a mai scris Lele.

El a mai spus că există membri ai PSD care sunt împotriva ordonanţei, dar tac, "unii de teamă să nu-şi piardă privilegiile, alţii din ruşine sau ignoranţă". "Nu mă raliez nici unora. Alţii au rămas aceiaşi pe care îi ştiu, nişte linguşitori. Mă delimitez şi de aceştia", a mai scris Lele.

În final, el a precizat că aceste precizări îl reprezintă ca cetăţean, dar şi ca membru de partid. "Mai cred cu tărie că există oameni de caracter şi lideri în acest partid care trebuie să arate curaj şi să-şi manifeste atitudinea. Aceasta ar trebui să fie singura şi unica luptă pe care ar trebui să o ducem întreaga naţiune română: să ne PeSe De Români!", a încheiat Lele.