Lupta dintre oamenii lui Tokes din Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania şi udemerişti se ascute şi capătă conotaţii golăneşti. Cel puţin aşa susţine directorul de organizare al PPMT pe regiunea Partium, Csomortanyi Istvan, care a declarat că miercuri, 30 ianuarie, a fost agresat fizic de primarul UDMR al comunei Abrămuţ. "Mai avem un primar bătăuş!", a zis Csomortanyi.

"Primarul Bărcui Barna m-a împins de perete, mi-a tras un pumn în plex şi m-a înjurat. Când am vrut să ies din primărie, a dat cu piciorul după mine!", a declarat joi Csomortanyi Istvan, unul din liderii PPMT Bihor, descriind păţania de dinainte cu o zi, petrecută chiar pe holurile primăriei Abrămuţ.

Prezent miercuri la şedinţa ordinară a Consiliului Local din comuna bihoreană Abrămuţ, unde PPMT a câştigat în urma alegerilor din iunie 2012 două mandate de consilier, Csomortanyi Istvan a fost victima unei întâmplări pe cât de ieşită din comun, pe atât de hazlie. O descrie singur. "După şedinţă, pe holul primăriei am avut o discuţie cu primarul Bărcui Barna, vizavi de problemele discutate în plenul consiliului. La început, a fost decent. Apoi, când am rămas singuri, brusc m-a apucat de reverul hainei şi m-a trântit de perete. Am rămas mască. Apoi, mi-a tras un pumn în piept şi a început să mă înjure. Am dat să plec din primărie, dar el m-a urmărit înjurându-mă porcos. La ieşire, deşi de faţă erau cei doi consilieri ai PPMT şi unul din UDMR, primarul m-a lovit cu piciorul, strigând că el e băiat deştept şi că n-am avut martori când m-a lovit, aşa că nu voi putea demonstra nimic, nimănui. Probabil, vroia să-mi tragă un şut în fund, dar n-a reuşit decât să mă lovească în coapsă. Loveşte ca o fată...", a povestit Csomortanyi.

Primarul din Abrămuţ e de-a dreptul intrigat de declaraţiile lui Csomortanyi. "Nici vorbă să pun mâna pe el, sunt minciuni! Celor de la PPMT le e ciudă că au băgat în campanie bani mulţi iar rezultatele au fost foarte slabe, iar acum încearcă prin tot felul de provocări şi calomnii să mă denigreze, să scape de mine pe căi neortodoxe. Ei cred că aşa îşi vor câştiga popularitatea. Dacă zice că l-am bătut, de ce nu aduce martori?", a declarat Bărcui Barna pentru BIHOREANUL. Primarul recunoaşte, însă, că după şedinţa de consiliu l-a "petrecut" pe Csomortanyi din primărie, "dar din politeţe", că aşa face cu toată lumea...

Motivul conflictului dintre liderul PPMT şi primarul UDMR Bărcui Barna ţine de o întâmplare mai veche, petrecută în toamna lui 2012, în campania pentru alegerile parlamentare. Atunci, Csomortanyi a înregistrat pe ascuns discuţia cu primarul Bărcui în care acesta i-a zis verde-n faţă că-i iubeşte pe PPMT-işti "ca pe nişte rahaţi", motiv pentru care le-a refuzat închirierea căminului cultural din sat pentru o întâlnire electorală. Csomortanyi a dat publicităţii înregistrarea, demonstrând abuzul edilului şef.

Liderul PPMT zice că acum edilul a prins momentul şi s-a răzbunat, motiv pentru care va depune o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita. "Sunt curios cum se va finaliza", a declarat Csomortanyi, făcând aluzie la faptul că este foarte probabil să nu poată demonstra agresiunea deşi are cel puţin doi martori oculari.

Pe de altă parte, primarul din Abrămuţ mai este cercetat penal într-un alt dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, după ce în iunie 2012 a agresat reprezentantul PPMT în Biroul Electoral de Circumscripţie din Abrămuţ, la alegerile locale. Dosarul nu a fost finalizat încă, deşi cel agresat are 3 martori oculari, incidentul nefiind transmis nici Biroului Electoral Judeţean.