Marti, in timpul sesiunii extraordinare, o deputata a opozitiei ucrainiene a purtat in Parlament o vesta anti-glont, scrie portalul stirileprotv.ro.

Inainte de intalnire, Lesya Orobets, liderul partidului de opozitie Batkivshchyna (Patria), al fostului prim-ministru Iulia Timosenko, a marturisit pe Facebook ca nu va lua parte la negocieri pentru ca "nu era sigura ca va putea iesi din cladire".

Intr-un final a participat la sedinta purtand o vesta antiglont. Gestul ei a fost şi o forma de protest la adresa politiei care a tras in manifestanti pe strazile din Kiev.

Guvernul ucrainean a demisionat marti, in timp ce parlamentul, dominat de partidul presedintelui Ianukovici, a abrogat o serie de legi represive impotriva manifestantilor. Lesya Orobets considera ca aceste concesii reprezinta "trucuri pentru spectatori" si "pasi tactici".

Presedintele Viktor Ianukovici a avertizat miercuri ca intentioneaza sa anunte organizarea de alegeri legislative anticipate, daca opozitia si puterea nu vor ajunge la un acord in urmatoarele saptamani.