Poşta, "lacheul PSD"

Preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a condamnat joi, într-o conferinţă de presă susţinută alături de omologul său de la PDL, Gavrilă Ghilea, şi de fostul ministru liberal Varujan Vosganian, campania murdară dusă de PSD împotriva candidatului ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis.

Popa a spus că, dată fiind murdăria propagandei cum că Iohannis va "tăia pensiile", singura surpriză pe care ar mai putea s-o facă Poşta Română, cea care a distribuit acest mesaj al PSD laolaltă cu cupoanele pentru pensii, ar mai putea fi "doar să aflăm că face şi transporturi de stupefiante", motiv pentru care consideră că această companie publică a devenit "lacheul PSD". Popa a mai spus că inclusiv factorii poştali sunt jenaţi să distribuie materialele de propagandă ale PSD, dar "sunt ameninţaţi de la Oradea" că în caz contrar vor fi daţi afară din serviciu.

De asemenea, şeful PNL Bihor a deplâns faptul că, spre deosebire de alte judeţe, Biroul Electoral Judeţean Bihor nu a dispus retragerea acestor materiale mincinoase, fapt pentru care PSD continuă, de altfel, să le răspândească, aşteptându-se "la noi mizerii mai ales în ultima noapte de campanie, când nici măcar nu mai putem da vreo replică". "Asta arată cât respectă Ponta şi PSD, de fapt, naţia română. Mă rog la Dumnezeu să-i ierte. Sper ca duminică bihorenii să le dea un vot de blam", a spus Cornel Popa.

Ponta, preşedinte "uneltitor"

La rându-i, preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, a declarat că în această campanie a constatat că "atât de mare este disperarea PSD încât ar fi păcat să nu răspundem printr-o mobilizare pe măsură" pentru a sancţiona prin vot minciunile PSD şi ale candidatului său, Victor Ponta.

"Modelul de preşedinte pe care îl propune Klaus Iohannis românilor este unul bazat pe seriozitate şi respect, pe competenţă şi rezultate, iar misiunea sa va fi aceea de a construi, împreună cu românii, o ţară a lucrurilor bine făcute. Putem acum, prin votul nostru, să decidem că viitorul preşedinte al României nu mai trebuie să fie "jucător", "judecător", "spectator" sau "uneltitor" ci doar un preşedinte mediator şi integrator care să reprezinte garanţia celor mai cordiale relaţii cu cancelariile Europei şi ale lumii", a mai spus Ghilea, insistând asupra ideii că o prezenţă masivă a cetăţenilor la urne încă din primul tur de scrutin va da "un semnal" puternic pentru schimbare.

PSD, sinonim cu sărăcia şi manipularea

Invitat de onoare al celor doi lideri locali ai ACL, vicepreşedintele liberal Varujan Vosganian a afirmat că PSD cultivă intenţionat sărăcia românilor deoarece numai în acest fel îi poate manipula. "Pentru PSD, sărăcia este politică de stat, e obligatoriu ca paradigma socială să fie sărăcie pentru cei mulţi şi privilegii pentru cei de la putere. Noi vrem un electorat emancipat, oameni liberi, nedependenţi de stat, oameni întreprinzători", a spus Vosganian.

Liderul liberal a invitat publicul să se convingă singur de adevărul afirmaţiilor sale: "Luaţi Anuarul Statistic al României şi veţi vedea că niciodată acest partid, PSD, nu a terminat un mandat la guvernare cu mai multe locuri de muncă faţă de cele existente la începutul mandatului său". "A alege între Klaus Iohannis şi Victor Ponta înseamnă a alege între emancipare şi sărăcie", a concluzionat Vosganian.