Pretendentul ALDE Bihor la fotoliul de primar al Oradiei, avocatul şi universitarul Ştefan Herchi, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost "plăcut surprins" de felul în care orădenii au reacţionat la candidatura sa.

"Suntem surprinşi de reacţia orădenilor faţă de apelul nostru de a ni se ralia pentru a schimba ceva în modul de lucru al municipiului şi în relaţia administraţie-cetăţean. Primim telefoane, ne opreşte lumea pe stradă… Recent, cineva m-a şi contactat să iau parte la o întâlnire cu orădenii din cartierul Rogerius, căci acolo sunt probleme deosebite şi lumea e nemulţumită de felul în care Primăria le-a gestionat", a spus Ştefan Herchi, fără a preciza, concret, la ce probleme de referă.

Întrebat de BIHOREANUL, în contextul reacţiilor la candidatura sa, cum comentează retragerea omului de afaceri Ionel Ghib din postura de candidat al PSD la Primăria Oradea, Herchi a spus că a fi atacat "e un risc pe care trebuie să ţi-l asumi" atunci când pretinzi o funcţie publică.

"O campanie politică nu este un ceai dansant cu domnişoare. Am înţeles că circulă anumite zvonuri prin oraş, care probabil l-au supărat. Mie personal îmi pare rău că a avut o experienţă nefericită", a declarat Herchi, susţinând că el este pregătit pentru orice fel de "atacuri" în această campanie.

Intervenind pe aceeaşi temă, secretarul general al ALDE Bihor, Octavian Bara, a afirmat că retragerea lui Ionel Ghib denotă faptul că PSD Bihor "nu şi-a ales bine candidatul din start". "Nu cred că era pregătit. Oricum, ne-am mirat că un partid aşa de mare cum e PSD-ul nu şi-a găsit oameni care să iasă în faţă şi să poată concura la Primăria Oradea. Nu au lideri autentici", a adăugat Bara.

În aceeaşi conferinţă de presă, Ştefan Herchi a spus că lucrează la lista de consilieri locali cu care se va prezenta la alegerile locale, precizând doar că aceasta va conţine "atât oameni cu epxerienţă, cât şi tineri".